Jelle Klaasen heeft in de vijfde ronde van de Premier League of Darts een 6-3 voorsprong uit handen gegeven tegen Kim Huybrechts. In Exeter knokte de Belg zich terug naar een gelijkspel. Raymond van Barneveld ging hard onderuit tegen Dave Chisnall, die twee duels speelde en tweemaal won.

Klaasen leek lange tijd op weg naar een zege, maar verzuimde de partij te beslissen. Huybrechts brak Klaasen bij een 6-4 stand in het voordeel van de Nederlander en wist zijn eigen leg te behouden voor een gelijkspel: 6-6.

Het is het derde punt van Klaasen in de Premier League. Na drie nederlagen in de eerste drie speelrondes leek de Nederlander af te stevenen op een vroegtijdige uitschakeling, maar vorige week zette hij Chisnall opzij in Brighton. 

Diezelfde Chisnall was donderdag veel te sterk voor Raymond van Barneveld. De Engelsman versloeg 'Barney' met 7-2 en komt daarmee in de stand op gelijke hoogte met de Hagenaar.

Chisnall

Van Barneveld begon met vier punten na vier speelrondes als favoriet aan de wedstrijd, maar hij had weinig in te brengen tegen Chisnall. De hekkensluiter brak 'Barney' meteen en liet de ervaren Nederlander niet terugbreken.

De partij werd beslist toen Van Barneveld werd gebroken bij een 5-2 achterstand, waarmee 'Chizzy' zijn eerste punt veiligstelde. Vervolgens behield de Engelsman zijn leg voor de zege.

Gary Anderson en Phil Taylor deelden donderdag de punten in een partij waar ze elkaar beiden vier keer wisten te breken. Even leek de Schot er met de zege vandoor te gaan, maar de Engelsman wist een 6-4 nog om te buigen tot een gelijkspel door een breek en een behouden eigen leg: 6-6.

Wright

Peter Wright won overtuigend met 7-2 van Adrian Lewis in een partij van hoog niveau. De Schot gooide een gemiddelde van maar liefst 119, terwijl de Engelsman gemiddeld 109 haalde. 

Chisnall speelde donderdag twee duels omdat Michael van Gerwen zich eerder afmeldde wegens een rugblessure. Ook de tweede partij trok 'Chizzy' naar zich toe. De Engelsman was met 7-5 te sterk voor James Wade.