Novak Djokovic heeft woensdag met veel moeite de kwartfinales bereikt van het ATP toernooi Acapulco. De Serviër versloeg Juan Martin del Potro in drie sets. Ook Rafael Nadal ging door.

Djokovic had liefst twee uur en 38 minuten nodig om Del Potro, die 32e staat op de wereldranglijst, te verslaan. De mondiale nummer twee verloor de eerste set tegen de US Open-winnaar van 2009, maar herstelde zich. Het werd 4-6, 6-4 en 6-4.

In de laatste set nam Del Potro zelfs een break voorsprong (3-4), maar vervolgens verloor hij drie games op rij.

In de kwartfinales speelt Djokovic, die op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro nog van Del Potro verloor, tegen Nick Kyrgios. De 21-jarige Australiër staat zeventiende op de wereldranglijst.

Nadal

Acapulco is het eerste toernooi van Djokovic sinds zijn teleurstellende optreden op de Australian Open, waar hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld. Dat geldt ook voor Nadal, die de finale haalde in Melbourne, en zich vervolgens afmeldde voor het ABN Amro World Tennis Tournament.

De 30-jarige Spanjaard, in Acapulco als tweede geplaatst, stond woensdag tegen de Italiaan Paolo Lorenzi maar twee games af. Het werd 6-1 en 6-1. Yoshihito Nishioka uit Japan is de volgende opponent van Nadal.