Rugbyer Tim Visser heeft zaterdag met een try bijgedragen aan een zege van Schotland in de Six Nations. In het eigen Murrayfield wonnen de Schotten mede door de score van de geboren Nederlander met 29-13 van Wales.

Visser komt sinds 2012 uit voor de Schotse ploeg, omdat hij in dat land al jaren zijn wedstrijden speelt. Momenteel staat hij onder contract bij de Engelse club Harlequins.

Wales, dat eerder van Italië won maar van Engeland verloor, was in de eerste helft de bovenliggende partij. De bezoekers gingen mede door een try van Liam Williams met een 13-9 voorsprong de rust in.

Kort na rust scoorde Schotland, dat daarvoor op penalty's van Finn Russell had vertrouwd, zijn eerste try via Tommy Seymour. In de 66e minuut drukte ook Visser de bal in het doelgebied tegen de grond.

Door de zege staat Schotland voorlopig tweede in het zeslandentoernooi. Ierland won later zaterdag met 19-9 van Frankrijk en heeft tien punten tegen negen voor de Schotten.

Engeland neemt zondag waarschijnlijk de leiding in het klassement weer over. De Engelse ploeg heeft al acht punten en speelt zondag tegen Italië, dat de eerste twee wedstrijden dik verloor.