Jamie Morrison, de nieuwe bondscoach van de volleybalsters, kan geen beroep doen op Quinta Steenbergen. De middenaanvalster liet vrijdag weten dat ze haar interlandloopbaan per direct beëindigt.

Steenbergen (31) is zwanger en wil zich richten op haar maatschappelijke carrière. Ze speelde 221 interlands en maakte deel uit van de selectie die afgelopen zomer als vierde eindigde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Ze pakte verder met het Nederlands team zilver op het EK in 2015 en brons in de World Grand Prix in 2016. Zondag won Steenbergen, die na Rio een rustpauze had ingelast, met haar nieuwe club Sneek nog de bekerfinale.

Eerder speelde de Noord-Hollandse voor AMVJ, Weert en TVC Amstelveen. Daarnaast volleybalde Steenbergen, die in het ziekenhuis gaat werken, voor clubs in Frankrijk, Azerbeidzjan, Duitsland en Tsjechië.

Bondscoach Morrison werd donderdag gepresenteerd als opvolger van de eerder dit jaar vertrokken Giovanni Guidetti. De Amerikaan tekende tot en met het WK van 2018 en blijft wellicht tot en met de Spelen van 2020.