Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen hebben donderdag allebei een punt overgehouden aan hun partij in de vierde speelronde van de Premier League. Jelle Klaasen pakte zijn eerste twee punten door in Brighton overtuigend te winnen van Dave Chisnall: 7-3.

Van Barneveld stevende af op een verliespartij tegen Peter Wright, maar de Hagenaar wist een tweede nederlaag op rij in de Premier League te voorkomen door in de beslissende leg 140 uit te gooien, met twee keer triple twintig en dubbel tien (6-6). 

Het is na zijn overwinning op Adrian Lewis (7-5), gelijkspel tegen Kim Huybrechts en verlies tegen Phil Taylor (7-4) het vierde Premier League-punt voor Van Barneveld.

Ook Van Gerwen kwam niet verder dan 6-6 tegen Lewis. Hij kreeg tegen de tweevoudig wereldkampioen in de twaalfde en laatste leg de kans om de winst binnen te halen, maar hij miste nipt bull's eye om 170 uit te gooien. Lewis, die eerder in de partij wel een keer de maximale finish had genoteerd, stelde daarna een punt veilig.

Voor 'Mighty Mike' betekende dat zijn tweede remise in de Premier League. Eerder bleef zijn duel met de Schot Gary Anderson, een herhaling van de WK-finale, in balans. Van Gerwen won daarna wel van Wright (7-3) en Klaasen (7-4).

Klaasen

Klaasen wist donderdag wel te winnen. Hij brak Chisnall driemaal en liep daarmee uit naar een 6-2 voorsprong op de Engelsman, die het duel begon met twee punten na drie speelronden. Cruciaal was de zevende leg, toen de Engelsman verzuimde zijn achterstand terug te brengen tot 4-3, waarna Klaasen erin slaagde 152 uit te gooien.

Chisnall behield op 6-2 nog eenmaal zijn eigen leg, maar zag Klaasen daarna de beslissende leg naar zich toe trekken. 

Voor de 32-jarige Klaasen zijn het zijn eerste twee Premier League-punten na drie nederlagen op rij tegen respectievelijk Wright (4-7), Anderson (3-7) en Van Gerwen (4-7). 

Taylor

Anderson kreeg het donderdag niet voor elkaar om James Wade te verslaan (6-6). Daardoor had Phil Taylor de kans om de koppositie in de Premier League te pakken, maar ook de Brit kwam niet verder dan 6-6 tegen Kim Huybrechts.

Dat betekent dat Van Gerwen ook na donderdag gedeeld koploper blijft.