Het Zuid-Koreaanse merk Fila verzorgt tot en met de Winterspelen van Peking in 2022 de kleding van de Nederlandse olympische en paralympische atleten.

Sportkoepel NOC*NSF meldde donderdag de overeenkomst met de kledingsponsor, die de opvolger is van Asics. Dat Japanse bedrijf kleedde de Nederlandse olympiërs sinds de Winterspelen van Lillehammer in 1994.

Fila levert in eerste instantie de kleding die de sporters dragen buiten de wedstrijden, maar het bedrijf staat er volgens de sportkoepel ook voor open om wedstrijdkleding te leveren aan de aangesloten sportbonden. Het bedrijf heeft al ervaring met de KNSB en het nationale schaatsteam.

Fila verzorgt zowel de kleding voor de uitzendingen van de Nederlandse teams naar de Olympische Spelen en Paralympics, als die van nationale teams van sportbonden die open staan voor samenwerking.

'Fila is een bedrijf dat gelooft in de kracht van TeamNL en de wijze waarop Nederland de sport organiseert", reageert Gene Yoon, de baas van het Zuid-Koreaanse bedrijf. "Met een unieke basis voor talentgroei die ervoor zorgt dat een klein land bij de beste van de wereld thuis hoort. Dat dwingt wereldwijd respect af."