De Amerikaan Jamie Morrison wordt donderdag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van de Nederlandse volleybalsters. 

Dat bevestigt de volleybalbond Nevobo woensdag aan NUsport naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf en de NOS.

De 36-jarige Morrison zal de opvolger worden van de Italiaan Giovanni Guidetti, die Oranje leidde naar zilver op het EK 2015 en de vierde plaats op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Eind vorig jaar stopte Guidetti plotseling, omdat hij een aanbod kreeg om bondscoach te worden van Turkije en zo het hele jaar bij zijn gezin in Turkije in kan zijn. Hij werkt daar al als trainer van de club Vakifbank.

Sloetjes

Opvallend is dat Morrison assistent is van Guidetti in Turkije. Zijn werkwijze komt daardoor voor een groot deel overeen met die van de Italiaan en dus lijkt Nevobo de lijn van Guidetti te willen voortzetten.

Oranje-international Lonneke Sloetjes staat ook onder contract bij Vakifbank, dat woensdagavond in de Champions League speelt tegen Eczacibasi. Een dag later wordt Morrison gepresenteerd in Nieuwegein.

De Amerikaan heeft nog geen ervaring als bondscoach of hoofdcoach. Naar verluidt sprak de bond ook met de ervaren Italiaan Gianni Caprara, maar er is dus gekozen voor Morrison.