Het ijshockeyduel in de BeNe-league tussen HYC Herentals uit België en Eindhoven Kemphanen is zondagavond gestaakt, omdat de spelers van de Nederlandse ploeg niet verder wilden spelen na een grote vechtpartij.

De spelers van Eindhoven wilden eigenlijk al niet beginnen aan het duel en na de eerste periode stopten ze er definitief mee.

"Tijdens de warming-up brak al een massale vechtpartij uit. Ik heb niet alles gezien, maar we besloten om ons weer om te kleden en naar huis te gaan", aldus coach Willem van de Kraak van de Kemphanen tegen het Eindhovens Dagblad.

De Brabanders kwamen na overleg toch het ijs op, maar volgens Van de Kraak gedroeg thuisploeg zich vervolgens ook in de eerste periode "schandalig".

Zo heeft Kemphalen-spelers Marek Pitka mogelijk zijn kaak gebroken doordat hij hardhandig met zijn gezicht tegen de boarding werd geduwd. "Mijn jongens zijn niet gauw bang, maar dit hakt erin", zegt Van de Kraak.

Eindhoven en Herentals hadden zich allebei al geplaatst voor de play-offs van de BeNe-league. De Kemphanen spelen volgend weekend in Heerenveen eerst nog om de Nederlandse titel. Zaterdag wacht in de halve finale Hijs Hokij Den Haag.