Darts

Van Barneveld en Taylor genieten van mogelijk laatste duel

Dartslegendes Raymond van Barneveld en Phil Taylor genoten donderdagavond bij de derde speelronde van de Premier League in Leeds van hun mogelijk laatste onderlinge duel, die met 7-4 werd gewonnen door 'The Power'.

"Het is ongelooflijk om zo vaak tegen deze man te hebben gespeeld", zei de 49-jarige Van Barneveld over de zeven jaar oudere Taylor, die heeft aangekondigd dat hij na dit seizoen zal stoppen.

De veelvoudig wereldkampioenen speelden donderdag voor de 78e keer tegen elkaar. Taylor won voor de 57e keer, terwijl Van Barneveld zijn grote rivaal zeventien keer versloeg. Er staan geen onderlinge duels meer op het programma, al zouden ze dit seizoen op verschillende toernooien nog wel tegen elkaar kunnen loten.

"We gaan hem heel erg missen. Maar ik ben blij dat hij ermee stopt, want misschien kan ik nu stijgen op de wereldranglijst", grapte Van Barneveld.

"Phil is de beste ooit", aldus de Hagenaar. "Hij heeft darts jarenlang op de kaart gezet. Vroeger waren gemiddeldes van 110 routine voor hem."

Taylor stelde voor het duel in Leeds al dat hij wedstrijden tegen Van Barneveld nog steeds het meest speciaal vindt en hij herhaalde die woorden na zijn overwinning. "Ik denk dat wij de beste rivaliteit in het darts hebben gehad en ik zal onze duels gaan missen."

Van Gerwen

Taylor staat door zijn zege op Van Barneveld na drie speelrondes boven aan de ranglijst van de Premier League. Hij heeft vijf punten, net als James Wade en Michael van Gerwen.

De Brabantse wereldkampioen was donderdag met 7-4 te sterk voor landgenoot Jelle Klaasen en hij toonde zich na afloop tevreden over zijn wedstrijd.

"Ik verdiende het om te winnen, al deden we eigenlijk allebei te veel ons best", aldus Van Gerwen. "Ik gooide een paar goede scores op de juiste momenten en gooide een paar keer een dubbel uit met mijn laatste pijl."

"Ik sta bovenaan, dus ik mag niet klagen. Ik heb nog niet mijn beste spel laten zien, er zit nog meer aan te komen. Ik voel me geweldig en had nog steeds een gemiddelde van 102,7, dat is niet slecht."

De Premier League gaat volgende week verder in Brighton. Dan staat onder meer het duel tussen koplopers Wade en Van Gerwen op het programma.

Tip de redactie