Skiën

Skiester Worley voor tweede keer wereldkampioene reuzenslalom

De Franse skiester Tessa Worley heeft donderdag voor de tweede keer in haar carrière de wereldtitel op de reuzenslalom veroverd.

De 27-jarige Worley was in het Zwitserse Sankt Moritz in de eerste run duidelijk de sterkste en ze behield genoeg van haar voorsprong in de tweede afdaling.

De Amerikaanse Mikaela Shiffrin, tweevoudig wereldkampioene op de slalom, maakte in de tweede run bijna vier tienden van haar achterstand goed, maar ze moest op 0,34 seconde van Worley genoegen nemen met zilver.

Sofia Goggia, tweede na de eerste run, veroverde het brons. De 24-jarige Italiaanse was zeer blij met haar eerste medaille op een WK. Ze eindigde al twee keer als vierde; vier jaar geleden op de Super G en afgelopen zondag op de afdaling. Haar landgenote Federica Brignone kwam 0,18 seconde tekort voor het podium.

Worley was vier jaar geleden bij de WK in het Oostenrijkse Schladming ook al de beste op de reuzenslalom. Ze won eerder deze WK met de Franse ploeg goud bij de landenwedstrijd.

De 21-jarige Nederlandse Adriana Jelinkova eindigde als 36e op 7,48 seconde van Worley.

Winkelhorst

Steffan Winkelhorst mag bij de mannen meedoen aan de reuzenslalom. De 24-jarige Haaksbergenaar won donderdag de kwalificatie over twee runs en komt daardoor vrijdag in actie bij de WK-wedstrijd.

Lees meer over:
Tip de redactie