Basketbal

Westbrook maakt 27e 'triple-double' voor Thunder in NBA-seizoen

Russell Westbrook is hard op weg naar een record in de NBA. De vedette van Oklahoma City Thunder tekende woensdagavond tegen New York Knicks (116-105) voor zijn 27e 'triple-double' van het seizoen. 

Westbrook leidde zijn ploeg naar de winst met 38 punten, veertien rebounds en twaalf assists.

Slechts twee basketballers produceerden ooit meer triple-doubles (drie keer in de dubbele cijfers) tijdens een seizoen. Oscar Robertson deed dat 41 keer in het seizoen 1961-1962, Wilt Chamberlain kwam tot 31 in 1967-1968.

Na de All Star-wedstrijd van zondag, waarbij Westbrook namens het westen tot de reserves behoort, gaat de 28-jarige Amerikaan verder met zijn recordjacht.

Anthony

Bij de Knicks tekende Carmelo Anthony voor dertig punten. Anthony werd woensdag alsnog opgeroepen voor de All Star-wedstrijd, als vervanger van de geblesseerde Kevin Love.

Titelverdediger Cleveland Cavaliers versloeg Indiana Pacers met 113-104. LeBron James tekende voor 31 punten, Kyrie Irving maakte er 26.

Golden State Warriors herstelde zich van de onverwachte nederlaag maandag tegen Denver Nuggets. De verliezend finalist van afgelopen seizoen pikte de draad weer op met winst op Sacramento Kings: 109-86. Niet Stephen Curry, maar Klay Thompson blonk uit. Thompson tekende voor 35 punten, vedette Curry droeg er 'slechts' dertien bij.

Golden State Warriors gaat aan kop in de Western Conference met 47 overwinningen tegenover negen nederlagen, in het oosten leidt Cleveland met 39 tegen zestien.

Tip de redactie