Vechtsport

Holm tekent officieel protest aan tegen wereldtitel De Randamie

Holly Holm heeft een officieel protest ingediend tegen de uitslag van haar UFC-wereldtitelgevecht tegen Germaine de Randamie. De Nederlandse won zaterdag de wereldtitel bij het vedergewicht op basis van jurybeslissing.

De Amerikaanse heeft haar protest ingediend bij de New York State Athletic Commission (NYSAC) tegen scheidsrechter Todd Anderson.

Hij zou hebben toegestaan dat De Randamie nog stoten plaatste nadat het signaal voor het einde van de ronde geklonken had. Volgens Holm had dit tot puntenaftrek moeten leiden voor de Nederlandse.

Holm vraagt in haar protest (PDF) om "een heroverweging van scheidsrechter Andersons falen om niet één of meerdere strafpunten toe te kennen aan De Randamie naar aanleiding van het herhaaldelijk slaan nadat de zoemer geklonken had aan het einde van de tweede en derde ronde".

Anderson deelde wel een officiële waarschuwing uit aan De Randamie aan het einde van de derde ronde. Het gevecht ging zaterdag over vijf rondes.

FC Utrecht

De Randamie (32) zei kort na haar overwinning over de klappen die ze na afloop van de rondes uitdeelde: "Dat gebeurt in het heetst van de strijd. Zo ben ik niet."

De inwoonster van Utrecht wordt zaterdag gehuldigd in stadion De Galgenwaard bij de wedstrijd tussen FC Utrecht en PEC Zwolle.

Tip de redactie