Kevin Durant heeft zaterdag een belangrijk aandeel geleverd in de overwinning van de Golden State Warriors tegen zijn oude club Oklahoma City Thunder.

De 28-jarige sterspeler, die voor het eerst sinds zijn overstap eind 2016 terugkeerde bij Oklahoma, werd door het thuispubliek uitgejouwd. Desondanks werd hij topscorer voor zijn team met 34 punten.

De zege ging met 130-114 naar de Golden State Warriors, die bovenaan staan in de Western Conference.

"Ik had het boegeroep nog wel wat luider verwacht", sprak Durant na afloop tegen ESPN. "Als je een van de mannen bent die wordt beschimpt, dan moet je het misschien maar omarmen."

Durant krijgt het aan de stok met oude maatje bij Oklahoma
61
Durant krijgt het aan de stok met oude maatje bij Oklahoma

Westbrook

In de wedstrijd kreeg Durant het nog aan de stok met Russell Westbrook, de speler waarmee hij jarenlang een topduo vormde bij Oklahoma City Thunder.

Westbrook schreeuwde naar verluidt "I'm coming" richting Durant, nadat laatstgenoemde een opmerking had gemaakt. Nadat de twee meerdere keren in botsing kwamen, moest de scheidsrechter tussenbeide komen.

Durant, die acht seizoenen speelde in Oklahoma, tekende vorig jaar een verbintenis voor twee seizoenen bij de Warriors, waar ook vedettes Stephen Curry en Klay Thompson onder contract staan.

In 2014 werd hij verkozen tot MVP als meest waardevolle basketballer van het seizoen.