Italië heeft zich maandag als laatste land geplaatst voor de kwartfinales van de Davis Cup. Het land klopte titelverdediger Argentinië dankzij een zege van Fabio Fognini op Guido Pella.

Italië was de confrontatie begonnen met twee overwinningen in het enkelspel, waarna de Argentijnen het dubbelspel naar zich toe trokken. Zondag bracht Carlos Berlocq de spanning volledig terug door Paolo Lorenzi te kloppen.

In de vijfde en beslissende partij leek Pella op weg naar de zege. De Argentijn stond met 2-0 voor in sets, maar Fognini greep drie sets op rij en bezorgde zijn land zo een plek bij de laatste acht: 2-6, 4-6, 6-3, 6-4 en 6-2.

De Argentijnen moesten het in Buenos Aires doen zonder hun belangrijke troef Juan Martin del Potro. Hij neemt wat langer rust en begint ergens deze maand zijn seizoen. Hij sloeg vorige maand ook de Australian Open over.

Italië treft in de kwartfinales België, dat Duitsland opzij schoof. Ook de Verenigde Staten, Australië, Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië en Servië plaatsten zich voor de volgende ronde. 

De zege van Groot-Brittannië op Canada kwam tot stand na de diskwalificatie van Denis Shapovalov, die per ongeluk een bal tegen de umpire sloeg. Hij kreeg daarvoor een boete.

De kwartfinales in de Davis Cup staan van 7 tot en met 9 april op het programma.