Joost Luiten heeft op de slotdag van de Dubai Desert Classic niet kunnen imponeren. De 31-jarige Bleiswijker had 73 slagen nodig in de vierde ronde en eindigde uiteindelijk buiten de top twintig in het algemeen klassement.

De slotronde was tevens de slechtste van Luiten in Dubai. De Nederlander eindigde uiteindelijk op vijf onder par en moest het doen met een gedeelde 23e plaats in het algemeen klassement met een totaalscore van 283 (-5). 

Luiten begon slecht aan de laatste ronde door in de eerste negen holes twee bogeys te noteren.

Met birdies in de tiende en achttiende hole verbeterde hij zijn score nog, maar door een bogey op de vijftiende hole eindigde Luiten alsnog een boven par. Hij was dan ook niet tevreden over zijn optreden.

"Ik sloeg de bal niet dicht bij de vlaggen en de putts gingen er ook niet in. Zaterdag maakte ik wel de up-and-downs en vandaag niet. Ook de goede ballen die ik sloeg kwamen op vijf meter van de vlag in plaats van twee", aldus Luiten.

Garcia

De eindzege in het toernooi op de Europese Tour ging naar Sergio Garcia. De Spanjaard ging al sinds de eerste dag aan de leiding na een ronde van 65 slagen en behield zijn voorsprong.

Garcia eindigde op 269 slagen (-19) en bleef zo de Zweed Henrik Stenson drie slagen voor. De Deen Lasse Jensen en de Brit Tyrrell Hatton werden gedeeld derde met 274 slagen.

Sergio Garcia wint Dubai Desert Classic, Luiten eindigt in middenmoot
84
Sergio Garcia wint Dubai Desert Classic, Luiten eindigt in middenmoot