Met de zege van Cleveland Cavaliers op de New York Knicks heeft LeBron James in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw een record in de NBA veroverd.

De 32-jarige vedette van de ploeg uit Cleveland maakte zaterdagavond 32 punten en passeerde daarmee als jongste speler in de NBA de grens van 28.000 punten.

Onlangs doorbrak James al de grens van 20.000 punten voor zijn club. Op de topscorerslijst aller tijden van de NBA bezet hij de achtste plaats.

De Cavaliers versloegen de Knicks met 111-104 en blijven koploper in de Eastern Conferene met 34 overwinningen tegen vijftien nederlagen.

Warriors

Golden State Warriors, de koploper in de Western Conference, leed een verrassende nederlaag bij het laaggeplaatste Sacramento Kings. Aan de hand van Stephen Curry, die 35 punten scoorde, leken de Warriors op weg naar zege.

Sacramento dwong echter een verlenging af en sloeg daarin toe: 109-106. De Warriors blijven nog steeds koploper met 43 zeges tegen acht nederlagen.

San Antonio Spurs had zaterdag weinig moeite met Denver Nuggets. Met achttien punten van zowel Manu Ginobili als Tony Parker werd Denver met ruime cijfers verslagen: 121-97.