Michael van Gerwen heeft zaterdag opnieuw een nederlaag geleden in de kwalificaties van de UK open. In de vierde ronde was de Engelsman Steve Beaton met 6-2 te sterk voor de wereldkampioen darts.

Op vrijdag was er voor de 27-jarige Van Gerwen al verrassend een einde gekomen aan een ongeslagen reeks van 33 wedstrijden. Hij liet zich toen verrassen door Ritchie Edhouse, de nummer 126 van de wereld.

Tot dat moment dateerde het laatste verlies van Van Gerwen van 16 oktober. Destijds was de Noord-Ier Daryl Gurney te sterk bij het German Darts Championship.

In zijn lange zegereeks die volgde pakte Van Gerwen de ene na de andere titel. Hij was de beste op het Players Championship, de Grand Slam of Darts en de World Series.

Na het behalen van zijn tweede wereldtitel in Londen greep de Brabander vorige maand de eindzege bij de Masters, de eerste major van 2017.

Premier League

Van Gerwen wist donderdag bij de start van de Premier League ook niet te winnen. Toen speelde hij in Newcastle met 6-6 gelijk tegen Gary Anderson, de Schot die hij in de WK-finale nog met duidelijke cijfers (7-3) versloeg.

In Nottingham krijgt Van Gerwen komende donderdag tijdens de tweede speelronde een kans om zijn eerste zege van het toernooi binnen te slepen. Dan treft hij Peter Wright, de nummer drie van de wereld.

Vorig jaar won Van Gerwen de UK Open voor de tweede keer op rij.