Joost Luiten heeft zaterdag flinke terreinwinst geboekt op de Dubai Desert Classic. De 31-jarige Zuid-Hollander staat met nog één ronde te gaan op de gedeelde twintigste plaats.

Vanwege de woestijnstorm moest een groot deel van de golfers op zaterdag zowel de tweede als de derde ronde afwerken. Luiten ging eerst rond in 71 slagen, waarna hij voor ronde drie 68 slagen nodig had.

Met die laatste omloop van vier slagen onder par klom de Nederlander naar plek twintig in de rangschikking. De achterstand van Luiten op koploper Sergio Garcia is met tien slagen wel aanzienlijk. De Spanjaard staat riant aan de leiding met -16. 

"Ik wist 28 holes de bogey van de kaart te houden, maar op mijn laatste hole van de dag ging het toch mis'', schreef Luiten op zijn website. "Ik sta na 54 holes nu op -6, niet slecht, maar er had veel meer ingezeten. Ik speelde gewoon goed. Helaas maak ik weer net te weinig putts.''

De Zweed Henrik Stenson is met dertien onder par de naaste belager van Garcia, die evenals Luiten 68 slagen nodig had voor zijn derde omloop.

Darius van Driel, de tweede Nederlander in het veld, haalde de cut niet. Hij kwam met zijn tweede ronde van 75 slapen op een totaal van 148 slagen, niet voldoende om van slag te mogen in de derde ronde.

Derde dag Dubai Desert Classic in beeld

Toernooi

De Dubai Desert Classic is het tweede toernooi van Luiten in 2017. Vorige week eindigde hij bij de Qatar Masters op de gedeelde 21e plaats.

Luiten mikt op een plek bij de beste vijftig van de wereld eind maart. Dan is hij namelijk in april gekwalificeerd voor de Masters, de eerste major van het jaar.