Rico Verhoeven heeft Remy Bonjasky maandag uitgedaagd voor een gevecht. Dat deed de 27-jarige kickbokser in het programma Peptalk van Ziggo Sport.

Verhoeven won in december in Oberhausen het gevecht tegen Badr Hari, die hij vorig jaar eveneens zelf had uitgedaagd.

De 32-jarige Nederlandse Marokkaan gaf zich tijdens de tweede ronde van de partij gewonnen vanwege een blessure aan zijn arm. Later bleek dat hij een spier had gescheurd.

Het 'Gevecht van de Eeuw' kende daarmee een anticlimax. Beide kemphanen hopen elkaar in mei of juni opnieuw te treffen, maar als het aan Verhoeven ligt komt er ook snel een gevecht tegen Bonjasky.

"De vorige keer zei je: Als Badr niet meer van Rico kan winnen, dan weet ik het ook niet meer. Nou, Badr deed het niet. Laten we kijken of jij het wel kan. Let's go", zei Verhoeven maandag.

Bonjasky

Het is niet bekend of Bonjasky ingaat op de uitdaging door Verhoeven. De 41-jarige Surinaamse Nederlander heeft al verschillende keren zijn afscheid aangekondigd van de vechtsport, maar maakt zich op voor een rentree. Hij accepteerde eind vorig jaar een uitdaging van Gökhan Saki. 

'The Flying Gentleman' geldt als één van de beste kickboksers aller tijden. Bonjasky won onder meer drie keer de prestigieuze K1-World Grand Prix.

Verhoeven liet vorige week tegen NUsport al weten klaar te zijn voor een nieuw gevecht tegen Hari. "Badr gaat mij niet stoppen. Dat heeft hij de vorige keer niet gedaan en dat gaat hij de volgende keer ook niet doen."