Bij zijn eerste toernooi op de PGA Tour sinds zijn slepende rugblessure is Tiger Woods er niet in geslaagd de cut te halen. De Amerikaanse golficoon had vier slagen te veel nodig voor een derde dag op het Farmers Insurance Open.

Na zijn tweede ronde leverde de 41-jarige Woods een scorekaart van 72 slagen (par) in, goed voor de gedeelde 110e positie. Dat bleek echter niet genoeg na zijn eerste dag met 76 slagen (4 boven par).

"Het is frustrerend dat ik geen kans meer heb om hier te winnen", baalt Woods, die zijn laatste Major uitgerekend op dezelfde baan won bij het US Open van 2008. "Al met al ging het wel een stuk beter dan gisteren. Ik raakte ze beter en putte ook weer goed. Dat gaf wel een goed gevoel."

De veertienvoudig Major-winnaar speelde op de Torrey Pines Golf Course zijn eerste serieuze toernooi sinds augustus 2015. Vorige maand stond hij wel al weer op de baan bij de Hero World Challenge, maar dat toernooi maakt geen deel uit van de PGA Tour.

Jason Day, de mondiale nummer één, en US Open-kampioen Dustin Johnson misten de cut ook. Na twee ronden gaat de Britse olympisch kampioen Justin Rose met een totaalscore van -8 aan de leiding in San Diego.