Raymond van Barneveld is vrijdag doorgedrongen tot de kwartfinales van de Masters.​ De 49-jarige Hagenaar rekende in de eerste ronde op overtuigende wijze af met de Engelsman Dave Chisnall: 10-5.

Van Barneveld begon nog wel matig aan de partij en keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. De nummer tien van de wereld was echter op tijd bij de les en won de daaropvolgende zeven legs (7-2).

Die klap kwam Chisnall in het restant van de wedstrijd niet meer te boven. De mondiale nummer zeven bracht het verschil nog wel even terug tot vier legs (9-5), maar verder liet Van Barneveld het niet komen.

Chisnall haalde vorig jaar nog de eindstrijd, waarin hij met 11-6 verloor van Michael van Gerwen. De Nederlandse nummer één van de wereld komt zaterdag in actie tegen Simon Whitlock uit Australië.

Van de Pas

In de strijd om een plaats bij de laatste vier treft Van Barneveld zondag Gary Anderson. De Schotse nummer twee van de wereld had vrijdag geen kind aan Benito van de Pas: 10-3.

Ook Phil Taylor en Peter Wright plaatsten zich vrijdag voor de kwartfinales. Taylor zette Michael Smith met 10-6 opzij, terwijl Wright met 10-5 te sterk was voor Ian White.

Jelle Klaasen is de overige Nederlander die dit weekend acte de présence geeft in Milton Keynes. Hij kruist zaterdag de degens met Mensur Suljovic.

Bij het toernooi in Engeland doen de zestien beste darters ter wereld mee. Het evenement telt niet mee voor de wereldranglijst.