Lindsey Vonn heeft zaterdag haar eerste zege van het seizoen geboekt. De Amerikaanse was verrassend de sterkste op de wereldbekerafdaling in het Duitse Garmisch-Partenkirchen. 

De 32-jarige Vonn lag er bijna een jaar uit vanwege een knieblessure en een armbreuk die ze opliep in de voorbereiding op dit seizoen en keerde vorige week terug in wedstrijdverband.

Ze vierde in Duitsland haar 77e wereldbekerzege, waarmee ze nog negen overwinningen af is van het record van de Zweed Ingemar Stenmark. 

De Zwitserse Lara Gut moest 0,15 seconde toegeven op Vonn, die pas haar tweede wedstrijd van het seizoen skiede. De Duitse Viktoria Rebensburg eindigde als derde.

Verrast

"Ongelooflijk, ik heb hier geen woorden voor. Ik heb niet alleen de concurrentie, maar ook mezelf verrast. Ik heb alles gegeven, het was moeilijk om weer alle risico's te nemen."

De Sloveense Ilka Stuhec, leidster in de stand op de afdaling, eindigde als achtste in Garmisch-Partenkirchen. De Amerikaanse Mikaela Shiffrin ontbrak in Duitsland, maar blijft ruim op kop in de algemene wereldbekerstand.

Vonn lijkt de vorm precies op tijd terug te hebben gevonden. Over twee weken worden in Sankt Moritz de WK gehouden.