Dakar Rally

Organisatie Dakar Rally schrapt negende etappe

De organisatie van de Dakar Rally heeft de negende etappe van woensdag geschrapt. De rit van Salta naar Chilecito in Argentinië gaat niet door vanwege de grote vertraging die de deelnemers dinsdag opliepen.

Zaterdag werd er ook al een streep gezet door de zesde etappe. Hevige regenval maakte het doorgaan van de rally toen onmogelijk.

De etappe van woensdag was de langste van dit jaar. De motoren, quads, auto's en trucks zouden 977 kilometer moeten afleggen. Alle deelnemers krijgen nu woensdag de gelegenheid direct naar Chilecito te gaan. Daar begint donderdag de tiende rit naar San Juan.

Dinsdag raakte Gerard de Rooy de leiding kwijt in het algemeen klassement bij de trucks. De achtste etappe werd gewonnen door Martin van den Brink.

"Een kapotte band heeft me zeker acht minuten gekost”, reageerde De Rooy, die 7.13 minuten langer nodig had dan Van den Brink voor de achtste rit en nu in het klassement een achterstand van 2.20 minuten heeft op de Russische leider Dmitry Sotnikov. "Het ging dinsdag gewoon niet lekker bij mij. De motor liep ook al warm."

De Dakar Rally duurt tot en met zaterdag.

Lees meer over:
Tip de redactie