Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen zijn komend seizoen actief in de Premier League of Darts. Het is voor het eerst dat er drie Nederlanders tegelijk uitkomen in het prestigieuze toernooi.

De kersverse wereldkampioen Van Gerwen was dankzij zijn ranking al zeker van deelname. De nummer één van de wereld verstevigde zijn leidende positie nog maar eens met de overwinning op het WK.

Ook Gary Anderson, die in de finale ten onder ging tegen Van Gerwen, Peter Wright en Adrian Lewis zijn automatisch geplaatst omdat zij bij de beste vier op de wereldranglijst staan.

Van Barneveld en Klaasen kregen allebei een wildcard. Sky Sports, dat de wedstrijden uitzendt, koos naast Van Barneveld ook voor Phil Taylor. Organisator PDC gaf behalve aan Klaasen ook een wildcard aan Dave Chisnall, James Wade en de Belg Kim Huybrechts.

Rotterdam

De eerste speelronde van 2017 staat in Newcastle op het programma. Vervolgens worden er ook in Nottingham, Leeds, Brighton, Exeter en Glasgow wedstrijden afgewerkt, alvorens de darters naar Rotterdam komen.

Na avonden in Manchester en Cardiff vallen vervolgens de laatste twee van tien spelers af. De overgebleven acht spelers strijden in Dublin, Liverpool, Belfast, Birmingham, Sheffield en Aberdeen om een plaats in de play-offs, die in Londen gespeeld worden.

Van Gerwen verdedigt zijn titel in de Premier League. Hij versloeg vorig jaar mei Taylor in de finale.