Freestyleskiester Anna Holmlund is er erger aan toe dan werd gedacht. De 29-jarige Zweedse, die bij de Winterspelen van 2014 in Sotsji brons pakte op het onderdeel skicross, liep maandag tijdens een trainingsongeluk in Italië hoofdletsel op.

Volgens artsen is het goed mogelijk dat de Zweedse blijvende hersenbeschadiging heeft opgelopen. Holmlund ligt nog steeds in een kunstmatige coma op de intensive care.

Haar artsen in het ziekenhuis van Bolzano noemden de uitslag van nieuwe onderzoeken woensdag ontmoedigend. "Ze is er heel ernstig aan toe."

Holmlund werd direct na het ongeluk geopereerd wegens een bloeding in haar hersenen.

De skiester was in Zuid-Tirol voor de wereldbekerwedstrijden van Innichen. Holmlund staat tweede in het wereldbekerklassement, achter olympisch kampioene Marielle Thompson uit Canada.

Näslund

Woensdag ging opnieuw een Zweedse skiester onderuit bij een training in Innichen. Dat zou op precies dezelfde plek zijn gebeurd waar Holmlund crashte.

Sandra Näslund kwam er een stuk beter vanaf. De 20-jarige skiester had haar arm en hoofd bezeerd en werd naar het ziekenhuis in Innichen gebracht. Volgens artsen vallen haar verwondingen mee.