Bokser Wladimir Klitschko (40) weet zeker dat hij nog goed genoeg is om volgend jaar april de wereldtitel bij de zwaargewichten te heroveren in een gevecht met de veertien jaar jongere Anthony Joshua.

"Ik ben geobsedeerd door mijn doel om weer kampioen te worden", aldus Klitschko woensdag bij een persconferentie om het gevecht van 29 april 2017 in het Londense Wembley-stadion te promoten.

Inzet zijn de kampioensgordels van de bonden IBF, WBA en IBO. De 27-jarige Joshua verdiende zaterdag zijn plek in het spraakmakende titelgevecht door in Manchester de Amerikaan Eric Molina te verslaan.

Klitschko was elf jaar lang de ongeslagen wereldkampioen, totdat Tyson Fury hem in november van 2015 versloeg. De Brit gaf zijn wereldtitels in oktober van dit jaar terug nadat hij een nieuw gevecht met Klitschko tot twee keer toe afzegde en toegaf dat hij in een depressie zat.

Joshua is de olympisch kampioen van 2012. Hij heeft tot nu toe al zijn achttien professionele gevechten gewonnen op knock-out.

Historisch

"Dit is een bepalend gevecht voor mij en Anthony", zei Klitschko. "Ik kijk ernaar uit."

"Ik zal 41 zijn tijdens het gevecht, maar ik heb dan een pauze van anderhalf jaar gehad en ik denk dat dat me goed gedaan heeft. Mijn vorige gevecht was niet goed, dus mijn motivatie voor de komende partij is vreselijk groot."

Joshua spreekt ook van een "historisch" gevecht. "Dit gevecht kan je in één klap veranderen van een kampioen in een legende. Dit is een geweldige kans en dit is ook het juiste moment."

Tafel

Opvallend genoeg waren de twee boksers zeer complimenteus over elkaar tijdens de persconferentie. Fury en Klitschko waren in aanloop naar hun gevechten juist altijd aan het bekvechten.

Vorige week baarde Dereck Chisora bovendien opzien door tijdens een persconferentie voorafgaand aan het duel om het Britse titelgevecht in het zwaargewicht een tafel te gooien in de richting van zijn tegenstander Dillian Whyte.

"Het is ongelooflijk dat twee boksers geen tafels naar elkaar gooien of met elkaar op de vuist proberen te gaan bij een persmoment", stelde Klitschko met een knipoog.

"Ik ben vrienden met Anthony, ik heb hem al mijn kleine broertje genoemd. Ik was, en zal altijd, zeer complimenteus over hem zijn."

Bokser gooit tafel naar tegenstander tijdens verhitte persconferentie
65
Bokser gooit tafel naar tegenstander tijdens verhitte persconferentie