Rico Verhoeven heeft zaterdagavond het prestigieuze kickboksgevecht in Oberhausen tegen Badr Hari gewonnen. De 32-jarige Hari gaf in de tweede ronde geblesseerd op.

De Nederlandse Marokkaan had een kwetsuur aan zijn arm en kon niet meer verder. Op het moment van de opgave leek Hari juist in het voordeel, maar de beslissing leek nog niet nabij. 

In de aanloop naar het gevecht in de Duitse stad, niet ver van de Nederlandse grens, liep de spanning hoog op. Vlak voor het begin stonden enkele fans van Hari langs de ring in de volgepakte König Pilsener Arena. Nadat ze door de beveiliging waren weggehaald kon het gevecht beginnen.

Zowel Hari als de 27-jarige Verhoeven begonnen redelijk voorzichtig. Verhoeven bloedde aan het einde van de eerste ronde vanwege een wond op zijn neus. Vervolgens gaf Hari in de tweede ronde op. Hij had zichtbaar last van zijn arm. Naar verluidt heeft hij zijn arm gebroken.

Nieuw gevecht

Na afloop benadrukte Hari dat de strijd tussen Verhoeven en hem niet op deze manier beslist mag worden. "Ik wil niet op deze manier verliezen en hij wil niet op deze manier winnen. Ik ga herstellen, de sportschool in en dan ga je eraan", zegt Hari in de ring tegen het publiek in Oberhausen.

Verhoeven was blij met zijn zege, maar baalde er ook van dat het gevecht eindigde in een anticlimax. "Zo wil ik eigenlijk niet eindigen", zegt Verhoeven, die ook herhaling wil. "Maar het is nu zoals het is."

Het lijkt er dus op dat er een tweede gevecht gaat komen. Het eerste gevecht begon met een opmerking van Verhoeven, die Hari uitdaagde op televisie. De oud-kampioen accepteerde de uitdaging meteen.

Rechtszaken

Hari had toen al enige tijd nauwelijks in de ring gestaan en kwam in de laatste vier jaar vooral in het nieuws vanwege rechtszaken en privéproblemen.

Verhoeven maakte in die tijd wel naam in de ring. Hij sloeg zich in 2013 naar de wereldtitel en bleef ongenaakbaar. In gevecht met Hari wilde hij zijn status nogmaals waarmaken. 

Hari hangt nog wel een celstraf van twee jaar boven het hoofd voor ernstige mishandeling van de inmiddels vermoorde zakenman Koen Everink tijdens een housefeest in de Arena in 2013. De Hoge Raad doet eind deze maand uitspraak.