Zwemmen

Kromowidjojo pakt zilver op 100 meter vrije slag bij WK kortebaan

Ranomi Kromowidjojo heeft in de nacht van donderdag op vrijdag zilver gepakt in de finale van de 100 meter vrije slag bij de WK kortebaan.

De Nederlandse klokte in het Canadese Windsor 51,92 en moest daarmee alleen de Australische Brittany Elmslie (51,81) voor zich dulden. Olympisch kampioene Penny Oleksiak uit Canada werd derde in een tijd van 52,01.

Bij het keerpunt ging Kromowidjojo nog aan de leiding en lag Elmslie vierde. De Australische kende echter een sterk tweede deel van de race en stak de Groningse daardoor voorbij. Ze volgde met haar titel Femke Heemskerk op.

Het is de derde keer dat de 26-jarige Kromowidjojo op het podium eindigt op de 100 meter vrij bij de WK kortebaan. In 2010 pakte ze de wereldtitel en twee jaar geleden veroverde ze brons.

Bij het toernooi in Windsor had ze al twee medailles op zak. Kromowidjojo pakte zilver op de gemengde estafette en brons op de 4x100 meter vrije slag. Later deze week verdedigt ze op de 50 meter vrije slag haar titel.

Steenbergen

Later op de avond plaatsten nog eens vier Nederlanders zich voor een finale. Marrit Steenbergen deed dat op de 100 meter wisselslag, waar ze in de halve finales de vierde tijd noteerde in 59,33. In haar serie eindigde ze als tweede achter de Hongaarse topzwemster Kattinka Hoszzu.

Maaike de Waard plaatste zich voor de finale van de 50 meter vlinderslag. De jonge Nederlandse tikte aan in 25,59 en ging daarmee als vierde naar de eindstrijd.

Bij de mannen bereikte Jesse Puts (22) de finale van de 50 meter vrije slag. Hij finishte in 21,33 en kwalificeerde zich daarmee als zesde.

Op de 100 meter wisselslag plaatste Kyle Stolk zich als zevende ook voor de finale. De 20-jarige Nederlander tikte aan in een persoonlijk record van 52,87 en staat voor het eerst in de eindstrijd op een WK.

De vier finales staan in de nacht van vrijdag op zaterdag op het programma.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie