Doping

Russische bokser moet wegens doping zilver uit Rio inleveren

De Russische bokser Misha Aloyan moet zijn medaille inleveren die hij afgelopen zomer op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro veroverde.

Het internationaal sporttribunaal CAS in Lausanne heeft hem schuldig bevonden aan doping. Aloyan behaalde zilver in de klasse tot 52 kilogram.

De Rus werd na de finale bij de dopingcontrole positief bevonden op een verboden prestatiebevorderend middel.

Ook de Roemeense gewichtheffer Gabriel Sincraian is de medaille die hij op de Spelen behaalde kwijt. Hij testte op 12 augustus positief. Sincraian pakte in Rio brons in de klasse tot 85 kilogram.

Het dopinggeval van bokser Aloyan komt op een ongelukkig moment voor Rusland, dat nog altijd zwaar onder vuur ligt bij het mondiale antidopingbureau WADA. De Canadees Richard McLaren presenteert vrijdag de bevindingen van zijn tweede onderzoek naar het systematisch en door de Russische staat gedirigeerde dopegebruik.

IOC

Het IOC maakte eerder deze week bekend dat het Rusland voorlopig blijft boycotten als het gaat om de toewijzing van grote sportevenementen.

De uitkomsten van de hertesten van oude stalen van dopingcontroles bij de Olympische Spelen van Peking in 2008 en Londen in 2012 hebben het land ook niet geholpen.

Rusland scoorde het hoogst op de lijst van 101 dopinggevallen: zestien in Peking en elf in Londen.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie