Hockeyster Willemijn Bos houdt het voor gezien bij Oranje. De 28-jarige verdedigster van GHHC Groningen geeft de voorkeur aan haar maatschappelijke loopbaan. 

Bos is al de zevende speelster die stopt nadat Oranje op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zilver pakte. De bekende Naomi van As, Maartje Paumen en Ellen Hoog kondigden eerder al hun afscheid aan, en ook Jacky Schoenaker, Frederique Derkx en Michelle van der Pols zullen geen interlands meer spelen.

"Na zes intens mooie jaren in het Nederlands team is het tijd voor andere dingen", liet Bos woensdag via sociale media weten. "Het gevoel dat ik krijg bij alle mooie herinneringen is onbeschrijfelijk."

Bos miste op dramatische wijze de Olympische Spelen van Londen 2012. Vlak voor het begin van het toernooi liep ze in een oefenpotje in Engeland een zware knieblessure op.

Het duurde lang voordat Bos fysiek en mentaal hersteld was van die enorme tegenvaller. In Rio was ze er voor het eerst bij op de Spelen.

In totaal speelde Bos 106 interlands. Ze behaalde met Oranje onder meer de wereldtitel (2014) en de Europese titel (2011). Ook veroverde ze in 2011 de Champions Trophy.