Golf

Christel Boeljon (29) stopt voorlopig met golf

Christel Boeljon stopt voorlopig als professioneel golfer. De 29-jarige Nederlandse zal in ieder geval jaar afstand nemen van haar sport.

"Ik mis het plezier en de motivatie. Ik liep steeds vaker op de golfbaan met het gevoel dat ik veel liever thuis was gebleven", aldus Boeljon, die al enige tijd in Amerika woont, woensdag tegen Golf.nl.

"Ik mis de drive eigenlijk al een hele tijd en kan het niet meer opbrengen de trainingsuren er in te stoppen, die nodig zijn om op hoog niveau te spelen. Dan moet je eerlijk zijn en hard voor jezelf én stoppen."

De geboren Beverwijkse, die twee jaar geleden voor het eerst twijfels voelde over haar leven als golfprof, sluit niet uit dat ze na een jaar weer terugkeert op de baan.

"Misschien ga ik golf heel erg missen, dan ga ik weer spelen, die mogelijkheid is er altijd. Ik wil het boek nu niet definitief dichtslaan, daarvoor ben ik ook veel te jong."

Winst

Boeljon, die in 2009 haar debuut maakte op de Ladies European Tour (LET), is de meest succesvolle Nederlandse golfster met vier toernooizeges op de Europese Tour.

De Noord-Hollandse won twee keer de Turkish Airlines Ladies Open (2011 en 2012), ze was in 2012 de beste bij de Golf Coast RACV Australian Masters en vorig jaar werd ze op de The International bij Amsterdam de tweede Nederlandse die de Deloitte Ladies Open op haar naam schreef.

"Ook als ik nooit meer een club aanraak, heb ik een mooie carrière gehad", stelt Boeljon, die in september van dit jaar haar laatste toernooi op de Amerikaanse LPGA Tour speelde.

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie