Thomas Björn is aangewezen als captain van het Europese team voor de Ryder Cup van 2018 in Frankrijk. Tijdens het prestigieuze tweejaarlijkse toernooi nemen de beste golfers van Europa en de Verenigde Staten het tegen elkaar op.

De 45-jarige Deen was al driemaal vice-aanvoerder, onder meer in 2016 toen de VS in Hazeltine met 17-11 te sterk bleek voor Europa. Daarnaast speelde hij al drie keer op de Ryder Cup.

Björn was de belangrijkste gegadigde om aangewezen te worden als teamcaptain, nadat de Ier Padraig Harrington zich terugtrok.

Als winnaar van vijftien toernooien op de Europese Tour beschikt Björn over een schat aan ervaring. Hij speelde al veertien keer op de Franse golfbaan waar in 2018 om de Ryder Cup wordt gestreden.

De Deen werd dinsdag door een panel van vijf prominenten, onder wie zijn voorganger Darren Clarke en José María Olazabal, gekozen tot captain voor 2018. Hij is de eerste Scandinaviër die als aanvoerder wordt benoemd.

De Ryder Cup 2018 wordt tussen 28 en 30 september 2018 gespeeld op de Albatros golfbaan in Saint-Quintin-en-Yvelines, vlak buiten Parijs.