Handbal

Polen onderschatten zou 'domste' zijn wat handbalsters kunnen doen

Nycke Groot wil dat de Nederlandse handbalsters dinsdagavond tegen Polen veel stabieler spelen dan afgelopen zondag in het eerste EK-duel met Duitsland (30-27 verlies).

"Tegen Duitsland kenden we een sterke periode en controleerden we de wedstrijd", zegt Groot vanuit het Zweedse Kristianstad tegen NUsport. "Probleem was alleen dat we gestrest raakten toen het even tegenzat."

Oranje gaf door die mindere periode een voorsprong van 19-15 weg. "Die mindere periodes in ons spel waren er ook al tijdens de Spelen afgelopen zomer. Dat moet er echt uit, of in ieder geval geminimaliseerd worden tegen Polen."

De verrassend slechte start van het EK is volgens Groot hard aangekomen bij Oranje, dat vorig jaar nog tweede werd op het WK. "Maar er is geen reden tot paniek", benadrukt de middenopbouwspeelster. "De eerste drie van de vier landen uit de groep gaan door, dus we hebben alles nog in eigen hand."

Onderschatten

Winst dinsdag op Polen lijkt wel noodzakelijk, omdat dat land zondag ook zijn eerste wedstrijd in groep B verloor. Frankrijk was in de Kristianstad Arena met liefst 31-22 te sterk.

"Polen ging hard onderuit en het mist een paar ervaren speelsters", weet Groot. "Maar het domste wat we kunnen doen is Polen nu onderschatten. We gaan er vol voor."

Nederland tegen Polen begint dinsdagavond om 18.30 uur in Kristianstad. Donderdag sluit Oranje de groepsfase af met de wedstrijd tegen Frankrijk en dat duel begint om 20.45 uur.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie