Klay Thompson heeft maandagavond bij Golden State Warriors voor liefst 60 punten getekend in de gewonnen confrontatie met Indiana Pacers (142-106). Ook Russell Westbrook maakte indruk in de NBA.

Bij koploper Golden State Warriors waren het eens niet Stephen Curry en Kevin Durant die uitblonken, maar Klay Thompson. De 26-jarige Amerikaan maakte in 29 minuten liefst 60 punten, een persoonlijk record.

Halverwege de wedstrijd stond hij al op 40 punten en aan het einde van het derde kwart ging hij met een staande ovatie naar de kant. Thompson gooide 21 van zijn 33 schoten raak, waarvan acht driepunters.

Met achttien zeges tegenover slechts drie nederlagen gaan de Warriors, de verliezend NBA-finalist van afgelopen seizoen, aan kop in het westen. Titelverdediger Cleveland Cavaliers won de topper in het oosten tegen Toronto Raptors met 116-112. LeBron James tekende voor 34 punten.

Westbrook

Westbrook, al wekenlang in grootse vorm, noteerde bij Oklahoma City Thunder tegen Atlanta Hawks zijn zesde triple-double op rij: 32 punten, 13 rebounds en 12 assists.

De 28-jarige vedette van Oklahoma City is al het hele seizoen amper af te stoppen. Hij liet tegen de Hawks al zijn elfde triple-double in 22 wedstrijden aantekenen.

Westbrook is op jacht naar de illustere Wilt Chamberlain, die in 1968 negen triple-doubles op rij maakte.

Vooral dankzij Westbrook is Thunder bezig aan een opmars in de Western Conference. De ploeg boekte tegen Atlanta Hawks de zesde zege op rij (102-99) en staat nu op de vijfde plaats, met veertien overwinningen tegenover acht nederlagen.