Tiger Woods heeft zijn eerste toernooi in vijftien maanden slecht afgesloten. De 40-jarige golfer ging zondag tijdens de Hero World Challenge rond in 76 slagen (4 boven par).

Woods bewaarde zijn slechtste ronde van het toernooi op de Bahama's voor de slotdag, nadat hij de vorige drie dagen uitkwam op 73, 65 en 70 slagen.

De veertienvoudig Majorwinnaar moest zondag liefst drie double bogeys noteren op zijn scorekaart. Hij had ook vijf birdies en drie bogeys in zijn wisselvallige vierde ronde.

"Ik speelde deze week agressief en heb zo aardig wat birdies gemaakt", aldus Woods in gesprek met Golf Channel. "Maar ik heb ook een paar heel grote fouten gemaakt. Vandaag had ik twee keer zeven slagen nodig voor een hole, dat tikt aardig aan. Ik moet nog wat balans vinden."

De Amerikaan eindigde bij het toernooi dat hij zelf organiseert op de vijftiende plaats met 284 slagen (-4). In totaal deden er zeventien golfers mee op de Bahama's.

Woods was lang uit de roulatie door onder meer twee rugoperaties. De voormalige nummer één van de wereld speelde zijn laatste toernooi in augustus 2015. Zijn laatste majorzege dateert van 2008.

Matsuyama

De zege op de Bahama's ging naar Hideki Matsuyama. De Japanner had 270 slagen nodig. De Zweed Henrik Stenson werd tweede met twee slagen meer.