Golfer Darius van Driel is zondag op de gedeelde zesde plaats geëindigd in het Australian PGA Championship, het eerste toernooi in het nieuwe seizoen van de Europese Tour. In de slotronde ging de Nederlandse prof rond in 67 slagen, vijf onder par.

Nadat Van Driel zaterdag al was opgeklommen naar een gedeelde 25e plaats, kwam hij zondag op de baan van Royal Pines in Gold Coast de top tien binnen. In de laatste ronde noteerde hij zes birdies, tegenover één bogey.

Wel liep de 27-jarige prof uit Leidschendam een startplaats mis voor het Hong Kong Open van volgende week. Alleen de vijf beste golfers plaatsten zich voor het toernooi.

"Ik ben heel tevreden'', zei Van Driel over zijn laatste wedstrijd van het jaar. Waarschijnlijk was de prof niet eens naar China afgereisd als hij zich wel had weten te plaatsen. "Dat zou het tiende toernooi op rij zijn geweest. Negen is eigenlijk al teveel. Maar ja, alles is nieuw voor mij en ik wil gewoon heel graag spelen. Maar het is mooi geweest.''

Varner

Harold Varner ging er in Australië met de winst vandoor. De Amerikaan had zondag slechts 65 slagen nodig en haalde daarmee op de slotdag Andrew Dodt in, die na de eerste drie dagen aan de leiding was gegaan. De Australiër werd uiteindelijk tweede met twee slagen meer dan de winnaar. Adam Scott, eveneens uit Australië, eindigde als derde.

Van Driel komt doorgaans uit op de Challenge Tour, het tweede profniveau. Hij slaagde er onlangs niet in promotie naar de Europese Tour af te dwingen, maar mocht in Australië toch meedoen, omdat veel spelers met een speelkaart voor de Europese Tour het toernooi oversloegen.