Tiger Woods heeft zaterdag na een zeer goede start een derde ronde van 70 slagen gelopen bij de Hero World Challenge op de Bahama's.

De 40-jarige Woods, die zijn eerste toernooi speelt sinds augustus 2015, startte op de baan van het Albany resort met drie birdies op zijn eerste drie holes en vijf birdies en een bogey op zijn eerste zeven holes.

Op de 'back nine' kreeg de veertienvoudig majorwinnaar het lastiger met naast twee birdies ook twee bogeys en een double bogey. Het betekende een score van 2 onder par voor de dag.

Woods, die vrijdag een mooie tweede ronde van 65 slagen (-7) afleverde, zakte in het exclusieve veld van zeventien golfers naar de tiende plaats met 208 slagen (-8). De Japanner Hideki Matsuyama gaat met nog één ronde te gaan royaal aan de leiding met 197 slagen (-19).

Rentree

Woods maakte donderdag zijn rentree op het hoogste niveau bij het toernooi dat hij zelf organiseert. De Amerikaan behaalde zijn laatste majorzege in 2008. Daarna was hij lang uit de roulatie door onder meer twee rugoperaties.

"Ik ben heel blij dat ik weer terug ben en op dit niveau kan meedoen", zei de voormalig nummer één van de wereld na zijn derde ronde tegen Golf Channel.

"Ik had niet echt verwachtingen voor dit toernooi, omdat ik echt niet wist hoe ik me zou voelen na zo'n lange tijd eruit te zijn geweest."