Snowboardster Cheryl Maas heeft zaterdag bij een wereldbekerwedstrijd op het onderdeel Big Air in Mönchengladbach twee breuken in haar gezicht opgelopen.

Maas eindigde desondanks als vijfde met een score van 109 punten op het onderdeel dat bij de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang de olympische status heeft.

Maas staat voor een operatie aan een gebroken oogkas. "Hopelijk houdt dit me niet al te lang van mijn snowboard”, reageerde ze. Hoe lang het herstel precies gaat duren, is vooralsnog niet duidelijk. De verwachting is wel dat ze dit seizoen weer snel in actie kan komen.

Maas plaatste zich in de kwalificaties als derde voor de finale waarin het bij haar derde en laatste sprong misging. "Cheryl viel op haar gezicht en haar sneeuwbril is toen verschoven. De huid rond haar oog is daardoor opengesprongen en het is dik geworden'', was de eerste analyse van haar coach Gary Greenshields.

De 32-jarige snowboardster, die in Noorwegen woont, ging naar het ziekenhuis voor nader onderzoek en zette later de diagnose en een foto van haar gehavende gezicht op Instagram.

Gasser

De Oostenrijkse Anna Gasser (184 punten) won, zoals ze dat in eerdere wereldbekerwedstrijden in Milaan en het Zuid-Koreaanse Alpensia ook al had gedaan. Uiteraard leidt Gasser in de stand, Maas is zevende.

Bij de mannen kwam de jonge Nederlander Niek van der Velden niet verder dan de 46e plaats.