Tiger Woods toonde zich donderdag tevreden over zijn eerste competitieve ronde in vijftien maanden, al baalde hij wel van een paar mislukte slagen.

"Ik maakte een paar heel domme fouten, fouten die ik normaal niet maak", aldus Woods tegen Golf Channel. "Maar ik heb een tijdje niet gespeeld. Ik weet dat ik ervoor kan zorgen dat ik die fouten niet meer ga maken. Er komen nog drie dagen en daarin zal ik steeds een beetje beter gaan spelen."

De veertienvoudig majorwinnaar, die zijn laatste majorzege in 2008 behaalde, was lang uit de roulatie door twee rugoperaties. Hij speelt bij de Hero World Challenge zijn eerste toernooi sinds augustus 2015.

In zijn eerste ronde op de Bahama's begon Woods met vier birdies op zijn eerste acht holes, maar daarna kwam de klad er wat in. De Amerikaan eindigde mede door double bogeys op de zestiende en de achttiende hole op 73 slagen (1 boven par).

"Alles bij elkaar voelde ik me best wel goed", zei de voormalig nummer één van de wereld. "Het had een heel goede ronde kunnen zijn, maar ik kwam drie keer in de bosjes terecht en sloeg één bal in het water."

Adrenaline

Woods was vooral blij dat hij zich al snel weer thuis voelde op de golfbaan. "Al bij mijn tweede teeshot kwam ik in de flow van de ronde. Dat is vrij snel voor iemand die vijftien maanden niet gespeeld had."

"Het was fijn om die adrenaline weer te voelen, dat was lang geleden. En vanaf de tweede hole kon ik die adrenaline ook goed beheersen."

Met zijn rondje van 73 slagen belandde Woods op de zeventiende en voorlaatste plaats.

De Amerikaan J.B. Holmes leidt na de eerste dag met een score van 64 slagen bij het toernooi dat georganiseerd wordt door de liefdadigheidsinstelling van Woods en waaraan maar achttien golfers meedoen.