Golden State Warriors heeft na twaalf zeges op rij weer eens verloren in de NBA. De verliezend finalist van vorig seizoen ging na twee keer een verlenging onderuit tegen Houston Rockets: 127-132.

De Warriors leden de derde nederlaag van het seizoen. Kevin Durant (39 punten) en Stephen Curry (28 punten) konden niet voorkomen dat de Rockets er onder aanvoering van James Harden met de zege vandoor gingen in Oakland.

Harden noteerde met 29 punten, 15 rebounds en 13 assists zijn vierde 'triple-double' van het seizoen. Ryan Anderson kwam bij de ploeg uit Texas ook tot een score van 29 punten.

De Warriors blijven ondanks de nederlaag koploper in de Western Conference. De Rockets staan op de vierde plaats.

Cavaliers

Cleveland Cavaliers liep tegen zijn grootste nederlaag van dit seizoen aan. In eigen huis verloor de regerend kampioen van Los Angeles Clippers: 94-113.

J.J. Reddick was op dreef voor de Clippers met 23 punten en Chris Paul voegde 16 punten toe. Bij de thuisploeg noteerde Kyrie Irving 28 punten en kwam LeBron James tot 16 punten.

Het duel ging de eerste helft gelijk op, maar de bezoekende ploeg uit Los Angeles nam in de tweede helft afstand en had een maximale voorsprong van 24 punten.

De Cavaliers behielden ondanks hun vierde nederlaag van dit seizoen de koppositie in de Eastern Conference. De Clippers nemen de derde plek in de Western Conference in.