Michael van Gerwen verkeert tot zijn eigen genoegen kort voor het WK darts in bloedvorm. De Brabander boekte zondag bij de Players Championship Finals zijn 25e toernooizege van 2016.

"Dit is een boost voor het vertrouwen met oog op het WK", zei Van Gerwen, die in een eenzijdige finale met 11-3 won van Dave Chisnall, tegen Sky Sports. "Wat ik dit jaar gedaan heb, is fenomenaal. Ik ben erg trots op mezelf, want niemand heeft ooit zoveel toernooien in een jaar gewonnen."

Van Gerwen sleepte met zijn 25e toernooiwinst van het jaar in Minehead 75.000 pond aan prijzengeld in de wacht. Vorige week verbeterde hij bij de Grand Slam of Darts al het record van Phil Taylor, die in 2009 23 toernooien wist te winnen.

Tot 3-2 gingen Van Gerwen en Chisnall zondag gelijk op, maar daarna liep de 27-jarige Nederlander via 8-2 uit naar een 11-3 zege.

"Dit is een geweldig gevoel, ik ben een gelukkig man", sprak Van Gerwen na zijn zege. "Het was niet gemakkelijk, ik moest hard werken. Maar ik ben blij dat ik de beker opnieuw gewonnen heb."

Schrikken

In de halve finale moest Van Gerwen zich terugknokken van een 6-0 achterstand tegen Darren Webster. Hij won uiteindelijk met 11-8.

"Darren heeft me laten schrikken en Dave had de kans om op 3-3 te komen. Hij is een gevaarlijke speler, maar ik kon zijn missers afstraffen", zei Van Gerwen.

Het WK begint op 15 december. Van Gerwen won de wereldtitel alleen in 2014 en is nu als eerste geplaatst. De laatste twee keer won de Schot Gary Anderson het toernooi.