Michael van Gerwen heeft zondag zijn 25e toernooizege van het kalenderjaar geboekt. Hij prolongeerde zijn titel bij de Player Championship Finals door Dave Chisnall in de finale te kloppen.

Met de winst van het toernooi scherpt Van Gerwen zijn eigen record aan. De 27-jarige Brabander verbeterde vorige week met de eindzege bij de Grand Slam of Darts al het record van 23 toernooizeges van Phil Taylor uit 2009, met de zege bij de Player Championship Finals zet hij het record nu op 25..

Van Gerwen en Chisnall gingen zondag gelijk op in de beginfase van de finale. Nadat de nummer één van de wereld een 3-2 voorsprong greep, was het eenrichtingsverkeer in Minehead. Van Gerwen won vijf legs op rij en liep uit naar 8-2. Uiteindelijk won Van Gerwen de partij met 11-3 met een gemiddelde van 108,1.

Van Gerwen versloeg eerder op zondag al Raymond van Barneveld (10-5) in de kwartfinale en Darren Webster in de halve finale: 11-8. Webster won weliswaar de eerste zes legs, maar Van Gerwen kwam sterk terug en pakte na zeventien legs zijn eerste voorsprong: 9-8.

Van Gerwen schreef de Player Championship Finals in 2013 en 2015 ook al op zijn naam.

De Nederlander won dit jaar alle grote televisietoernooien, met naast de Grand Slam of Darts en de Player Championship Finals ook de UK Open, World Matchplay, World Grand Prix, World Series of Darts Finals en het EK. Bovendien was hij de beste in de Premier League.