Conor McGregor heeft zich maar twee weken kampioen in twee gewichtsklassen mogen noemen. De Ierse MMA-vechter is zijn kampioensgordel in het vedergewicht kwijt.

UFC, de grootste organisatie in de vechtsporten onder de noemer Mixed Martial Arts, maakte in de nacht van zaterdag op zondag bekend dat McGregor vrijwillig afstand heeft gedaan van een van zijn twee gordels.

Volgens de bond heeft de 28-jarige vechter uit Dublin zijn recent gewonnen titel in het lichtgewicht verkozen boven zijn titel in het vedergewicht.

McGregor schreef twee weken geleden in New York geschiedenis door Eddie Alvarez te verslaan en zo de eerste vechter te worden die kampioen was in twee verschillende gewichtsklassen.

Aldo

McGregor werd vorig jaar december kampioen in het vedergewicht door zijn tegenstander Jose Aldo na dertien seconden knock-out te slaan.

De Braziliaan Aldo, die in juli van dit jaar bij de UFC 200 te sterk was voor Frankie Edgar, is nu de nieuwe kampioen in het vedergewicht.

McGregor heeft nog niet gereageerd op het nieuws. Volgens UFC-president Dana White zal de Ier voor mei niet meer vechten omdat hij binnenkort voor het eerst vader wordt.