Nyck de Vries heeft zaterdag in Abu Dhabi de GP3-race gewonnen. Het was de tweede zege van het seizoen voor de 21-jarige Nederlander en de eerste in een hoofdrace.

In de laatste race van het seizoen pakte Charles Leclerc uit Monaco de eindzege. Op het circuit Yas Marina haalde Leclerc de finish niet, maar hij zag zijn concurrent Alexander Albon al eerder uitvallen. De Britse Thai viel in leidende positie uit na een touché met Jack Aitken.

De Vries startte zaterdag als derde en kon na het incident tussen Albon en Aitken de leiding overnemen. De coureur die ondersteund wordt door McLaren stond zijn voorsprong in het restant van de race niet meer af. Hij sluit het jaar af op de vijfde plek.

Steijn Schothorst kwam zaterdag als achtste over de streep in Abu Dhabi. Door tijdstraffen van andere coureurs werd hij zesde in de daguitslag.

Met zijn kampioenschap in de GP3 treedt Leclerc in de voetsporen van de huidige Formule 1-coureurs Esteban Gutierrez, Valtteri Bottas, Daniil Kvyat en Esteban Ocon.