Michael van Gerwen heeft een vliegende start gemaakt in de finale van het Players Championship. De nummer één van de wereld rekende vrijdag in de eerste ronde vlot af met Andy Hamilton uit Engeland: 6-1.

Van Gerwen schreef het toernooi in Minehead vorig jaar op zijn naam en gaat nu opnieuw voor niets minder dan de hoofdprijs.

De 27-jarige Brabander is al het hele seizoen nagenoeg ongenaakbaar. Vorige week schreef 'Mighty Mike' nog de prestigieuze Grand Slam of Darts op zijn naam, zijn 24e toernooizege van het seizoen.

Bij de finale van het Players Championship ontbreekt Phil Taylor. De zestienvoudig wereldkampioen heeft een rustpauze genomen.

Van Barneveld

Ook Raymond van Barneveld, Vincent van der Voort, Jelle Klaasen, Christian Kist, Jermaine Wattimena, Berry van Peer, Jan Dekker, Vincent Kamphuis, Ron Meulenkamp en Jeffrey de Graaf wonnen hun eerste partij. Benito van de Pas redde het niet tegen Brendan Dolan.

Van Gerwen zal het in de tweede ronde opnemen tegen Van der Voort bij het toernooi waar in totaal 471.000 euro aan prijzengeld te verdienen is.

De Engelsman Alan Norris zorgde vrijdag voor het hoogtepunt van de avond door een negendarter te gooien.