Dafne Schippers is na zeven weken vakantie weer helemaal fris in haar hoofd. De 24-jarige sprintster is na een hectisch seizoen weer vol in training.

Schippers gaf aan het eind van het afgelopen seizoen aan 'overbelast' te zijn. De Utrechtse is nu weer vier weken aan de gang.

"Ik ben weer lekker aan het opbouwen richting het zomerseizoen. Ik heb zeven weken vakantie gehad, voor mijn doen is dat heel erg lang", zei de sprintster maandag bij De Wereld Draait Door.

Schippers was ook hard toe aan rust, nadat ze bij de afgelopen Olympische Spelen niet aan de hoge verwachtingen kon voldoen. Ze greep naast een medaille op de 100 meter, maar pakte wel zilver op de 200 meter.

Na de Spelen kwam Schippers nog in actie bij de Memorial van Damme in Brussel, de finale van de Diamond League. Daar verloor ze net als in Rio de finale op de 200 meter van Elaine Thompson.

Rio

Het hoofdstuk Rio heeft ze naar eigen zeggen afgesloten. "Voor mij is het alweer even geleden. Ik ben weer hard aan het trainen en fris in mijn hoofd. Ik zit vol motivatie om weer stappen te maken en ben vol goede moed bezig."

"Voor mij is op dit moment het belangrijkste dat ik heel veel plezier heb en lekker kan afzien. Dat vind ik heerlijk: keihard trainen en de kop leegmaken."

Schippers hoopt volgend seizoen vol de concurrentie aan te kunnen gaan met Thompson. De Jamaicaanse greep op de Spelen de dubbel op de sprintnummers. "Ik wil het haar moeilijk maken komend jaar. Dat is één van mijn motivaties."

Vorige maand had Schippers voor de derde keer op rij Europees atlete van het jaar kunnen worden, maar de prijs ging naar de Spaanse hoogspringster Ruth Beitia.