Met zijn 24e toernooizege in één jaar wiste Michael van Gerwen een record van Phil Taylor uit de boeken. De Brabander was zondagavond oppermachtig tegen James Wade in de finale van de Grand Slam of Darts: 16-8.

"Ik heb vertrouwen genoeg. Ik weet niet of ik nog meer zelfvertrouwen kan krijgen", zei Van Gerwen, die met zijn eindzege in Wolverhampton weer eens bevestigde dat hij de grote favoriet is voor het WK dat over een maand begint in Londen.

"Het WK is natuurlijk het grootste toernooi. Maar daarna heb je een aantal andere belangrijke toernooien en daar is deze er één van. Ik ga hier nu even van genieten, ik heb gelukkig nog een paar weken. Daarna ga ik me voorbereiden op het WK."

"Een toernooi winnen geeft je het beste gevoel dat er bestaat. Het was een moeilijke finale, ik heb er hard voor moeten werken."

Imponerend

Van Gerwen stak zondagavond niet in geweldige vorm, maar kwam desondanks niet in de problemen tegen Wade. "Ik speelde niet op honderd procent, maar heb de finale toch kunnen winnen. Het maakt niet uit hoe je wint, als je maar wint."

In de halve finale imponeerde de nummer één van de wereld door tegen Peter Wright een gemiddelde van 111,17 te gooien. "Peter maakte het mij heel erg moeilijk, maar ik speelde erg goed."

"In de finale tegen James gaf ik in het begin van de partij wat kansen weg, maar die pakte hij niet. Als je dat niet doet, dan doe ik het wel."