Darts

Van Gerwen vond er niet veel aan tegen 'belabberde' Dolan

Michael van Gerwen had vrijdag geen goed woord over voor het spel zijn tegenstander Brendan Dolan. De Nederlander had geen kind aan zijn Noord-Ierse opponent in de kwartfinales van de Grand Slam of Darts.

De titelverdediger declasseerde Dolan door met 16-3 over hem heen te walsen. Toch leidde dat niet tot grote vreugde bij de darter uit Boxtel. "Voor mij was er niet zo heel veel aan om hiertegen te spelen eigenlijk", reageerde Van Gerwen voor de camera van RTL7.

"Met 16-3 winnen is ook wel leuk, maar ik was veel te relaxed. Hij gooide geen ene pepernoot. Het is leuk als iemand je onder druk zet. Dan heb je een beetje spanning, een echte wedstrijd en moet je ergens voor knokken."

Van Gerwen vond het optreden van de 43-jarige Dolan, die zich na afloop bij hem verontschuldigde voor zijn matige spel, zelfs kwartfinale-onwaardig. "Ik vind dat hij gewoon belabberd heeft gegooid, dat mag eigenlijk niet. Ik vind wanvertoning een groot woord, maar het was wel een zeer ondermaatse prestatie van zijn kant."

Concentreren

​Door het gebrek aan echte tegenstand had 'Mighty Mike' zelf ook behoorlijk veel moeite om zijn gebruikelijke niveau te halen. Zo miste hij 37 dubbels. "Op een gegeven moment staat het 9-1 en dan weet je dat je nooit meer gaat verliezen. Dan is het wel heel moeilijk om je te blijven concentreren."

In de halve eindstrijd kruist de 27-jarige Van Gerwen de degens met Peter Wright, die in de kwartfinales afrekende met zesvoudig kampioen Phil Taylor. Raymond van Barneveld strijdt zaterdagavond om een plek bij de laatste vier in Wolverhampton.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie