Golf

Luiten behoudt topklassering na tweede ronde Tour Championship

Joost Luiten staat ook halverwege het Tour Championship in Dubai nog in de top van het klassement. De Nederlandse golfer handhaafde vrijdag in de tweede ronde zijn vierde plaats.

Luiten hoefde net als in de eerste ronde geen bogeys te noteren op zijn scorekaart. Door drie birdies kwam hij uit op 69 slagen (-3).

Met een totaal van 137 slagen staat de 30-jarige Bleiswijker samen met de Engelsman Tyrell Hatton, de Oostenrijker Bernd Wiesberger en de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel op twee slagen van een trio leiders.

De Spanjaard Sergio Garcia en de Italiaan Francesco Molinari hebben voorlopig de beste papieren met een score van 9 onder par (135 slagen). De Engelsman Lee Westwood, leider na ronde één, staat derde met 136 slagen (-8).

Luiten stond donderdag na de eerste ronde op de 'Earth' baan op de Jumeirah Golf Estates ook al op de vierde plaats op twee slagen van de eerste plek.

Wereldranglijst

Alleen de beste zestig spelers van de ranking in de Europese Tour van dit seizoen komen in actie in Dubai.

Luiten plaatste zich als nummer zestien van die ranglijst met gemak voor het slottoernooi. Op de wereldranglijst is hij de nummer zestig.

Het toernooi in Dubai, waar omgerekend zo'n 7,5 miljoen euro te verdienen is, geldt als finale van de Europese Tour.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie