Darts

Van Barneveld en Noppert ronde verder bij Grand Slam of Darts

Raymond van Barneveld en Danny Noppert hebben dinsdag de knock-outfase bereikt bij de Grand Slam of Darts. Beide Nederlanders wonnen hun laatste partij in groep F.

Debutant Noppert was met 5-2 te sterk voor de Engelsman Nathan Aspinall en sloot de groepsfase af met twee overwinningen. Daardoor was hij afhankelijk van het resultaat van Van Barneveld.

Bij winst van de Haagse veteraan, die al zo goed als zeker was van een plek in de volgende ronde, mocht ook de Fries zich op gaan maken voor de achtste finales in Wolverhampton.

Van Barneveld stond tegenover Mensur Suljovic en zette ook zijn derde duel in winst om: 5-3. De 49-jarige 'Barney' kroonde zich daarmee tot groepswinnaar en bezorgde zijn landgenoot Noppert en passant ook een ticket voor de knock-outfase.

De 25-jarige Fries kruist daarin de degens met de Schot Gary Anderson. Van Barneveld, winnaar in 2012, treft Glen Durrant uit Engeland.

Benito van de Pas en Michael van Gerwen waren al verzekerd van nog minstens één extra partij in de Civic Hall. De Brabantse titelverdediger ontmoet Robert Thornton, die de Belg Dimitri Van den Bergh versloeg in een 'shootout'.

Tip de redactie